Pinehill-Extreme - uutiset


Tapahtuman tulevaisuuteen liittyvät uutiset

Vuoden 2022 tapahtuma järjestettiin Pinehill Sports -toiminimen alla viimeistä kertaa. Toiminimen lakkautuksesta johtuen tapahtumaa ei voida järjestää samassa laajudessa kuin aiempina vuosina. Vuoden 2023 tapahtuma järjestetään pienimuotoisena, yhden ryhmän tapahtumana. Alla ko. tapahtumaan liittyviä uutisia.

2023 tapahtumaan liittyvät uutiset

2.5.2023: !!HUOM.!! Päivitetyt reittitiedostot:

1.5.2023: Ennakkotietoa reitistä: viivästyneet talviset olosuhteet ovat pakottaneet muutamiin reittimuutoksiin. Aiemmin jaettu GPX-jälki on siis uusinnettu, ja osallistujien saatavilla joko tiistaina 2.5. tai keskiviikkona 3.5.

Oheisella videolla hieman makupaloja tulevan tapahtuman alkukierrokselta. Samaiselta videolta saat käsityksen, millainen keliolosuhde metsissä odottelee.

15.4.2023: osallistujainfo vuoden 2023 tapahtumaan osallistuville.

31.3.2023: Vuonna 2023 tapahtuma järjestetään pienimuotoisena yhden täysmatkaryhmän kokoisena. Ryhmään on kutsuttu aiempina vuosina mukana olleita oppaita, sekä täysmatkan läpäisseitä kuskeja. Tapahtuman ajankohta on 5.-6.5.2023. Lähtöpaikka tarkentuu lähempänä ajankohtaa, kuten myös reitti huoltopisteineen.

Jatkosta uusien järjestäjätahojen osalta ei ole tässä vaiheessa vielä tietoa. Voi olla että tapahtuma tulevaisuudessa järjestetään tai sitten ei. Tapahtuman pääjärjestäjän toiveissa on, että tapahtuma saa jossain muodossa jatkoa myös tulevina vuosina.


2022 tapahtumaan liittyvät uutiset

14.11.2022: Matti "purkka" Purojärvi on koostanut upean videon tämän vuoden Pinehill-Extremestä. Kannattaa käydä kurkkaamassa! LINKKI videoon.

1.7.2022: Omatoiminen mahdollisuus Pinehill-Extremen suorittamiseksi on päättynyt.

17.5.2022: Pinehill-Extremen omatoimiversio (uutinen päivitetty 22.5.2022)

Mikäli sinulla oli osallistumisoikeus tämän vuoden Pinehill-Extremeen, mutta se jäi omalta kohdaltasi väliin sairastumisen tai muun syyn vuoksi, voi finisheriksi päästä myös tämän vuoden osalta. Tästä päivästä (17.5.2022) kesäkuun loppuun (30.6.2022) saakka voit suorittaa joko puolikkaan tai koko version ja joko yksin tai porukalla. Turvallisuuden kannalta jälkimmäinen tapa on suositeltava. Huolto ja mahdolliset muut tukitoimet täytyy hoitaa itse tai porukan kesken. Myös keskeyttäneille kuskeille tarjotaan uusintamahdollisuus omatoimisesti.

Miten toimit tässä tapauksessa:

1. Ilmoita ennakkoon lähtöpäivämäärä sähköpostitse: mikko.pinehillsports@gmail.com. Lähtöpäivämäärän voi ilmoittaa joko hyvissä ajoin tai siinä vaiheessa kun lähdet ajamaan.

2. Suorituksen jälkeen lähetä linkki suoritukseesi Stravassa tai Garmin Connectissa.

3. Mikäli reitti vastaa vuoden 2022 Pinehill-Extremen puolikasta (Yö-Roine / Päivä-Jämi) tai täysmatkaa, olet oikeutettu finisher-paitaan ja -statukseen sekä pieneen osallistujalahjaan.

Alla reittivaihtoehdot omatoimisen Pinehill-Extremen suorittamiseen:

- Täysmatka: https://www.strava.com/activities/7142634420 (Reitti kokonaisuudessaan vuoden 2022 tapahtumassa) [ajettava 30 tunnin aikarajassa]

- Yö-Roine: https://www.strava.com/activities/7142634420 (Täysmatkan reitti, mutta ilman iltakierrosta Lamminpäässä ja Jämin lenkkiä)[ajettava 15 tunnin aikarajassa, huom. voi ajaa myös päiväsaikaan!]

- Päivä-Jämi: https://www.strava.com/activities/7142533204 (Päivämatkan reitti vuoden 2022 tapahtumassa)[ajettava 15 tunnin aikarajassa]

Jos yllä olevien reittien lataamisessa Stravasta tulee ongelmia, laita sähköpostia Mikolle, niin saat valmiin GPX-tiedoston

Koska yksin on tylsää ajaa pyörällä, omatoimisuoritukseen kannattaa huudella ajokavereita vaikka Pinehill-Extremen Facebook-ryhmässä! Ja saattaahan joku tämän vuoden finishereistäkin lähteä santsikierrokselle kaveriksi!

15.5.2022: Finisher-lista on päivitetty vastaamaan vuoden 2022 tapahtuman jälkeistä aikaa.

14.5.2022: Vuoden 2022 tapahtuma saatiin vietyä mukavasti läpi. Kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille ja tapahtuman mahdollistaneille vapaaehtoisille! Materiaalia tapahtumasta tulee näkyviin pienellä viiveellä tänne kotisivuille. Sen sijaan tapahtuman Facebook-sivuilla tulee nopeammalla aikataululla osallistujien ja kuvaajien materiaalia.

12.5.2022: Muistilistaa:

- Varustesäilytys tapahtuman ajon aikana: Lamminpään majalle voi jättää maaliintuloa (ja aamupalalle saapumista varten) omat kamppeet. Huom. Pukuhuoneet ovat yleisessä käytössä tapahtuman aikaan, joten omat kamat kannattaa jättää kahviotilaan, sillä sen saa lukkoon.

- Lähtöajat:

**** Täysmatka (retki): klo 17:30, ilmoittaudu sitä ennen infossa ja tule ajajapalaveriin klo 17:10.

**** Täysmatka (vauhti): klo 18:30, ilmoittaudu sitä ennen infossa ja tule ajajapalaveriin klo 18:10

**** Päiväryhmä (retki): lauantaiaamu: klo 06:00, sitä ennen tarjolla aamupalaa klo 05:30 alkaen

- Arvioitu maaliintulo lauantai-iltana klo 18:00-20:30 välisenä aikana.

- Valot: Yöajoa varten (täysmatka) valot voi asentaa Lahdesjärven huollossa (riittää, että pakkaa huoltokärryyn valot, lähdössä ei vielä tarvitse ajovaloa olla, paitsi tietenkin takavalo). Valontarvetta on noin 6 tunnin ajaksi.

11.5.2022:

Täysmatkalaiset: Varustevaihto- ja suihkumahdollisuus saatiin myös tänä vuonna Jämille. Eli halutessasi voit pakata huoltokärryyn menevään reppuun/pikkulaukkuun pienen pyyhkeen ja ajovaatekerran Jämin huoltoa varten. Lisäksi tietenkin Lamminpään majalla aamupalan yhteydessä voi käydä suihkussa ja vaihtaa puhtaat vermeet ylleen. (Huom. huoltokärryssä on ainoastaan täysmatkalaisten huoltoreput).

Päivämatkalaiset: Aamupala on tarjolla ennen lähtöä Lamminpään majan kahviossa. Aamupala-aika alkaa klo 5.30 ja startti on klo 6.00.

10.5.2022: Alla Trailmap-ja Garmin Connnect -linkit ladattavaksi täysmatkaan kuuluvista kolmesta ympyrälenkistä. Päivämatkalaiset voivat ladata Jämin lenkin. Reitit ovat täsmälleen samat kuin sähköpostitse jaetussa -gpx-tiedostossa, mutta ominaisuuksia esim. Garmin Connectista saatavassa jäljessä on enemmän, mm. huoltopisteiden yms. osalta. Alla olevista linkeistä kiitokset Jyri Kaivosojalle :)

10.5.2022: Alla kartat täysmatkaan kuuluvista kolmesta ympyrälenkistä:

missing
Kuva 1. Lamminpään kierros
missing
Kuva 2. Roineen kierros
missing
Kuva 3. Jämin kierros

9.5.2022: Sähköposti lähtikin matkaan jo eilen illalla. Mutta on siis lähetetty. Mikäli et jostain syystä saanut sähköpostia, ota yhteyttä mikkoon: mikko.petajamaki ( miuku ) gmail.com

8.5.2022: Huomenna saapuu toinen sähköposti osallistujaohjeista. Siinä luvassa ohjeistuksen lisäksi reitin gps-jäljet. Sisällön voit käydä lukemassa jo nyt: Linkki.

7.5.2022: Tänään ajettiin suurilta osin Jämin reitti läpi päiväryhmän ohjaajien, Mikon ja Juhan kanssa. Pääsääntöisesti urat hyvässä kunnossa, mutta paikoin vielä lunta ja jäätä. Ensi viikon sateet ja lämpö todennäköisesti hieman pehmentävät alustaa, joten rengasvalintoihin liittyen se leveämpi vaihtoehto saattaa olla parempi.

6.5.2022: Pitkän aikavälin sääennuste on näyttänyt parin viime päivän aikana siltä, että joko sataa tai ei sada - lähinnä riippuen siitä, milloin ennustetta katselee. Melko epävarmaa siis.. Kannattaa varata kuitenkin hyvä kuorikerros ajoa varten ajoreppuun tarpeen mukaan ajon aikana lisättäväksi. Erityisesti on hyvä olla sukat, jotka lämmittävät jalkoja myös sateella (yhtään mainostamatta, esim. sealskinz tms. vaihtoehto lisää merkittävästi mukavuuskerrointa). Ajohanskojen osalta sama.

5.5.2022: Tulevana viikonloppuna käydään ajamassa Jämin lenkki mahdollisten talven aikana tulleiden metsäkone- ja myrskymyllerrysten varalta. Itsessään reitti on siis gpx-muodossa jo, mutta mainitusta syystä johtuen sitä ei ennen kartoituslenkkiä vielä jaeta.

1.5.2022: Roineen reitti ajettiin eilen Täysmatkan oppaiden toimesta läpi. Reitti oli monin paikoin polkujen osalta jään tai lumen peitossa. Toki myös kuivaa, lähes kesäistä polkua löytyi, etenkin eteläpuolen rinteistä. Varaudu kuitenkin siihen, että kahden viikon kuluttua ajetaan melko märässä olosuhteessa.

29.4.2022: Osallistujakirje #1 lähetetty. Tämän sivuston etusivulla yleisesittelyä tämän vuoden tapahtumasta.

27.4.2022: Maistiaisia Pinehill-Extremen perjantai-illan lenkiltä Stravassa. Lunta on vielä melko paljon, mutta eiköhän tuo sula runsaassa kahdessa viikossa.

26.4.2022: Kuluneen viikon aikana on tullut muutamia ilmoittautumisia ja voi olla, että osa vielä empii osallistumistaan. Finisher-paitatilaus lähtee paitojen toimittajalle ensi viikon maanantaina 2.5.2022. Jos haluat varmistaa oman finisher-paitasi, kannattaa ilmoittautua viimeistään vappuhulinoiden aikoihin, eli sunnuntaina 1.5. Tämän hetken ilmoittautuneet löydät Osallistujalista-sivulta

18.4.2022: Runsasluminen talvi näkyy vielä metsäpoluilla. Tuskinpa lunta enää toukokuun puolivälissä on, mutta toki moni paikka saattaa olla tapahtuma-ajankohtana vetisemmän puoleinen. Reitti tullaan kartoittamaan todennäköisimmin vappu- ja äitienpäiväviikonloppujen aikana. Näin ollen runkoreitin GPX-tiedostot saadaan jakoon toisessa infosähköpostissa ennalta ilmoitetun ajankohdan mukaisesti tapahtumaviikon alussa.

17.4.2022: Pari kyselyä on järjestäjälle tullut mahdollisuudesta siirtää osallistuminen seuraavaan vuoteen. Tapahtuma tullaan järjestämään nykymuotoisena (järjestävä taho, formaatti jne.) viimeistä kertaa, tai ainakin Pinehill-Extreme siirtyy määrittelemättömän pituiselle tauolle. Osallistumisen siirto seuraavalle vuodelle on siinä mielessä poissuljettu vaihtoehto. Kannattaa kysyä, löytyisikö kaveriporukasta joku, joka paikkasi haluaisi lunastaa. Ilmoittautumisehdoissa on maininta mahdollisen sairastumisen varalta, ja näissä tilanteissa osallistumismaksu palautetaan sairaustodistusta vastaan.

13.4.2022: Tasan kuukausi aikaa Täysmatkojen sekä yöajon starttiin. Päivä-Jämin kuskit joutuvat nukkumaan yhden yön verran enemmän, mutta toisaalta: hyvää kannattaa odottaa! Talvi on jatkunut varsin pitkälle huhtikuuhun ja tällä hetkellä Tampereen, Ylöjärven ja Hämeenkyrön metsäpolun ovat vielä varsin talvisessa kunnossa. Toisaalta kevyen liikenteen väylät ja pienemmät tiet alkavat olla ihan hyvässä kunnossa pidempiä pyörälenkkejä varten. Toivottavasti olet päässyt ylläpitämään kuntoa talven aikana joko talvipyöräilyn tai vaikkapa hiihdon parissa. Jokatapauksessa nyt viimeistään kannattaa aloittaa istumalihasten tutustuttaminen pidempään satulassa istumiseen -mieluusti sen repun kanssa, jota tulet Pinehill-Extremessä käyttämään.

Osallistujakirjeet lähtevät osallistujille sähköpostina kahdessa erässä:

- Ensimmäinen sähköposti saapuu toukokuun alussa ja se sisältää yleistä tietoa itse ajosuorituksesta sekä mm. ajossa tarvittavista varusteista.

- Toinen sähköposti saapuu osallistujille tapahtumaviikon alussa ja siinä kerrotaan tiedot reitistä ja huoltopisteistä sekä käytännön toimista tapahtumakeskukseen saapumisen ja ilmoittautumisen osalta.

11.2.2022: Kolmisen kuukautta aikaa tämän vuoden Pinehill-Extremeen! Sen kunniaksi avautuvat uudet kotisivut. Vanhatkin ovat toistaiseksi käytössä, sillä kaikkea informaatiota ei ole saatu vielä siirrettyä uudelle alustalle. Uusien sivujen tavoitteena on saada sisältö paremmin nähtäville, sillä vanhassa tulivat tekniset rajoitteet hieman vastaan. Tulevaisuudessa ajatus olisi siirtää kaikki informaatio näille sivuille, jolloin monikansalliset sosiaalisen median kanavat voitaisiin siirtää sivuun. Tähän taas on GDPR:n myötä tultu. Sosiaalisessa mediassa toimiessa tuota seikkaa on melko vaikea kontrolloida.

30.8.2021: Ilmoittautuminen on ollut auki vajaan viikon. Sekä päivämatkalle että täysmatkan vauhtiryhmään on tullut ilmoittautumisia mukavasti. Suosituin ryhmä on ollut retkivauhtinen täysmatka ja vahvasti näyttää siltä, että se on jo nyt saavuttanut 20 osallistujan koon. Oppaita täysmatkalla on sen verran, että retkiryhmän mukaan tulee suunniteltua enemmän vetäjiä, mikä tarkoittaa seuraavaa: Alkuperäisestä ohjeesta poiketen tehdään täysmatkan maksimimäärään seuraava muutos: osallistujamaksimi nousee maksimissaan 30 ajajaan. Ryhmä on verrattain iso, joten tarvittaessa täysmatkan retkiryhmä jaetaan kahteen osaryhmään jossain vaiheessa ajosuoritusta. Samalla kuitenkin Roineen rauhallisemmasta yöajoryhmästä pudotetaan paikkoja pois saman verran kuin täysmatkan retkiryhmää tulee ajajia lisää.